Запази час онлайн

Д-р Радина Димитрова, д.м.

Ендокринолог

Биография

Д-р Радина Димитрова, д.м завършва медицина в МУ-Варна през 2010 г. След дипломирането си работи в Спешно отделение за възрастни на УМБАЛ “Св. Марина” Варна, а от 2014 г. е част от екипа на Клиниката по ендокринология и болести на обмяната. От 2016г. д-р Димитрова е назначена за асистент в МУ-Варна към Учебен сектор “Ендокринология”, на Катедра “Вътрешни болести”. През 2018 г. придобива специалност по “Ендокринология и болести на обмяната”, а през 2022 г. ѝ е присъдена образователна и научна степен “доктор” по професионално направление Медицина и спорт.

Д-р Радина Димитрова специалист по Ендокринология и болести на обмяната. Тя се занимава с диагностика и лечение на пациенти с различни ендокринни проблеми като захарен диабет, затлъстяване и метаболитен синдром, заболявания на хипофиза и надбъбречни жлези, синдром на поликистозни яйчници и други ендокринни причини за отклонения в репродуктивната функция, остеопороза, заболявания на щитовидна жлеза, отклонения в калциево-фосфорната обмяна и заболявания на паращитовидни жлези.

Сред квалификациите на д-р Радина Димитрова са:

  • Сертификат за ултразвукова диагностика на шийна област
  • Сертификат за тънкоиглена биопсия на щитовидна жлеза, паращитовидни лезии и шийни лимфни възли
  • Сертификати от редица национални и международни конгреси и конференции (EASD, ADA, ETA, ECE, ISPAD, NEURODIAB) и други.